به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، به منظور همدردی با مردم غزه و نمایش مصائب آنها در اثر حمله رژیم صهیونیستی نمایشگاه مجازی از آثار هنرمندان هنرهای تجسمی از کشورهای مختلف جهان به همت عبدالعلی بنشقرون، هنرمند مراکشی برپا شده است.
نرمندانی از ایران، مراکش، روسیه، هند، عراق، لبنان و آذربایجان در این نمایشگاه آثار خود را عرضه کردهاند.
عبدالعلی بنشقرون، هنرمند مراکشی و برپاکننده این نمایشگاه میگوید: وقتی قلمموی خود را برمیدارد و مقابل صفحه خالی یک تابلوی نقاشی جدید میایستد، احساس میکند که رنگی که با آن نقاشی میکشد، چون اشکی در چشمانش مانده است. او هر روز اخبار شهدا را دنبال میکرد؛ اما در مقابل این احساس ناامیدی و سرخوردگی مقاومت کرده تا نقاشی را که از آغاز تجاوز به مردم فلسطین آغاز کرده و در آن رنگها، نمادها، حروف و تصاویر را در هم آمیخته شده است، تکمیل کند.
بنشقرون در مصاحبهای با الجزیره نت از هر وجدان زندهای میخواهد که به هر شکل ممکن همبستگی خود را با فلسطین اعلام کند. به گفته وی هنرمندانی که به ندای وجدان خود گوش دادهاند در نمایشگاه هنری مجازی گرد هم آمده تا دیوار سکوت ایجاد شده را شکسته و صدای خود را به تمام دنیا برسانند.
جنگ غزه یک تراژدی نسلکشی در پیش چشمان مردم جهان است، همانطور که در معرفی نمایشگاه آمده است. این نمایشگاه با حضور هنرمندانی از کشورهای مختلف جهان و به منظور حمایت از مردم فلسطین در مبارزه آنها برای آزادی و احیای تمام حقوق تاریخی آنها برپا شده است.
به گفته بنشقرون نمایشگاه با تعامل زیادی در شبکههای اجتماعی و درخواستهای زیادی برای پیوستن به این ابتکار از مراکش و خارج از کشور مواجه شد و این استقبال، بازتابی از فاجعهای است که روح هنرمندان از این وضعیت احساس کردهاند.
حنا عبدالخالق، هنرمند لبنانی در تابلویی با عنوان «از رؤیا تا واقعیت» که قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ کشیده شده است، بالونی در وسط نقاشی خود قرار داده و رنگهای پرچم فلسطین در آن آمیخته شده، گویی در انتظار عملیات مقاومت در فلسطین است.
به گفته وی شیء پرنده در این اثر رؤیایی است که او را از وضعیت غمانگیز نجات داده و امیدهای او را در خود نگه داشته است.
عبدالخالق میافزاید که زمین از اندوه مردم فلسطین، زنان و مردان، کودکان و سالمندان و صحنههای دردناکی که آنها با آن مواجه هستند، در غلیان است. به گفته او قلبش همیشه همراه با مردم فلسطین است بهویژه آنکه لبنان و مردم ثابتقدم جنوب آن نیز از این فاجعه دور نیستند.
«فلسطین نمرده است»، هنرمند فرانسوی برتراند بولونی صحبت خود را با الجزیره نت اینگونه آغاز میکند و اشاره میکند که این نمایشگاه منبع قوّتی برای همه و نشان دهنده همبستگی عینی با مردم فلسطین است.
او میافزاید: «با وجود تفاوتهای ما، مهم است که حول ارزشهای اساسی آزادی و احترام متقابل به عقاید، نژادها و مذاهب یکدیگر گرد هم آییم.»
به گفته این هنرمند فرانسوی کارهای زیادی باید انجام شود و با وجود شرایط جنگ، نمایشگاه فرصتی واقعی برای پیشبرد امور است و در پایان میگوید: فلسطین در قلب ما میماند.
لیلا اولگا، هنرمند روسی، نیز تصریح میکند که او چارهای جز طرفداری از یک آرمان عادلانه ندارد.
به گفته اولگا همبستگی با آرمان فلسطین آنچه را که از انسانیت در نهاد ما باقیمانده است، احیا میکند. انسانیتی که در دنیایی تابع قانون جنگل، دنیایی که قدرتمندان ضعیفان را از هم میدرند، مدارس و بیمارستانها بیرحمانه بمباران میشوند و اصول بشردوستانه در جنگ و صلح آشکارا نقض میشود.
اولگا که از نمادهای واضح در نقاشیهای خود برای بیان زندگی روزمره در مراکش استفاده کرده، در اثر خود به صراحت آوارگی و نسلکشی مردم فلسطین و جنایت علیه کودکان، زنان و همه غیرنظامیان را محکوم میکند. به گفته او روح و قلب ما با فلسطین اشغال شده همراه است.